+36 30 367-8898
Oldal kiválasztása

Alaposan bevizezzük és a samponból először csak keveset szét dörzsölünk a tenyerünkön és ezután visszük fel a hajunkra, ha kevésnek érezzük akkor rakunk még rá. De attól nem lesz tiszta a hajunk, ha fél dobozzal rá locsolunk.

Nyugodtan használhatunk az első mosáshoz enyhén hígított sampont, mert ez a tisztító, koszt és faggyút fellazító mosás. Leöblítjük alaposan egy pici hab se maradjon. Ezután újra a már fent leírtak alapján megmossuk. Ilyenkor valószínűleg már jobban habzik majd, ezért kevesebb sampon is elég rá. Amit újra alaposan kiöblítünk.


Tehát ha van egy nekünk megfelelő balzsam vagy pakolás ( ez a balzsamtól erősebb, ugyan azt a célt szolgálja) akkor főként a haj végekre és hosszára kenjük, ha pedig sikerül a tövére, fejbőrre is rá kenni, akkor nagyon alaposan kiöblíteni belőle!!!
Festett, vegyszerrel kezelt, dauerolt, nehezen fésülhető és hosszú vagy vasalt hajakra kötelező használni őket.
A nem kiöblítendő, hajban maradó általában összerázandó, fújós balzsamokat inkább csak kifésülő sprayként használjuk, mert nem olyan erősek, viszont olajos, szilikonos a tartalmuk tehát pluszba és nem a pakolás helyett nagyon jól fésülhetővé teszik a hajakat.

Mindig alaposan kell le mosni, mert ha a sampon maradék, meg a balzsam maradékok a hajon maradnak akkor csak összetapadt zsíros hatást, érünk el. Viszont ha a tanácsaim alapján teszed, akkor biztos, hogy fényes, egészséges hajad lesz, persze ha megfelelő anyagokat választottál.
Amikor ráérsz, akkor a pakolással bekent hajadat takard le egy zuhany sapkával vagy egy zacskóval és tekerj rá egy törölközőt, 30 perc múlva pedig nagyon alaposan öblítsd le. Ezt nem kell minden haj mosás után, de ajánlott 2-3 hetente elvégezni. A sapi azért kell, mert ha csak simán a törölközőt rakod rá az a fele pakolást, felszívja.

Ezután jöhetnek a különböző finish termékek, aki még nem tudja, annak elárulom, hogy a hajhab NEM ápolásra szolgál, ha nem rögzítő, azaz tovább tarja meg a beszárított formát a haj ha raksz rá egy kicsit. (Van belőle ápoló hatású is, de az sem helyettesít egy jó balzsamot.) Nem kell egy kilót rárakni ezekből, a termékekből, mert csak összeragad tőle a haj, csak egy keveset.
Talán ezeket, a cuccokat a legnehezebb kiválasztani, nálam is jó pár darab végezte pályafutását a kukában mire megtaláltam a megfelelőeket, és persze itt is érvényes, hogy mindenkinek más termék felel meg.
Én mindenképpen ajánlok még fél hosszú és hosszú hajakhoz egy hajvégápolót.
Vasaláshoz még kötelező egy külön erre, célra kitalált anyag lehet spray (nekem ez van) vagy krém állagú mindegy csak használd, mert ez arra szolgál, hogy megvédje attól az óriási hőtől a hajad, aminek a vasaláskor kiteszed.
Fésülködni kell!!
Naponta 1-szer minimum, max. 2-3-szor, ha muszáj.
Nem csak felül ahol látszik, hanem alul is. Legalább olyan minden második nap nagyon alaposan mindenhol (egy részét fel is tűzheted, ha úgy könnyebb és rétegenként leengedve fésüld) és akkor a nagy gubancokat el tudod kerülni, ezért nem fogod megtépni magad.
Göndör hajnál haj mosáskor alaposan, szárazon tilos csak a kezeddel rendezd el a fürtjeidet.
Viszont balzsammal a hajadon mindig bontogasd ki és leöblítés után is.